Over Turfkade9

Voel je welkom aan de Turfkade9

Boeken
Familie Sannes - Hilverink

Ontmoet de familie

Maak kennis met Wim Auke, Tjarda, Wilger en Jurre

Wim Auke en Tjarda hadden een droom. De locatie was er, een oude timmerwerkplaats bij hen in de tuin. Dat moest een B&B worden.

Met een verleden in de horeca van Wim Auke en de passie van Tjarda voor styling en bloemen werd de droom een werkelijkheid. Sinds februari 2022 is daar de Bed & Breakfast aan de Turfkade9 in Franeker.

Met twee jonge kinderen en elk nog een eigen bedrijf was het een spannende reis maar zeker de moeite waard. Tjarda en Wim Auke werken met veel overgave en energie aan hun droom. Alles om de gasten een fijn verblijf te geven. En dat merk je. Je voelt het en je ziet het.

Contact
Eens een oude werkplaats

Turfkade9

Van oude schuur tot B&B

De B&B is prachtig verbouwd. Comfort en styling leiden de boventoon, maar met oude elementen nog karakteristiek zichtbaar. Aan het oog ontbreekt niets en dat neemt ook niets weg van de gastvrijheid. Want daar staan ze voor.

‘We willen dat de gasten zich thuis voelen. En op hun gemak.’

De B&B is een apart gebouw in de tuin van de familie Sannes – Hilverink. Met drie kamers en een gemeenschappelijke ruimte krijgen de gasten meer dan alleen een bed en ontbijt. Met de aanwezige comfort voelt het bijna als een hotel. Maar dan minder anoniem en met een oprecht huiselijke sfeer.

Vele bestemmingen

Aan de Turfkade

Over het pand en haar bewoners

Het gebouw heeft door de jaren verschillende mensen als eigenaar gehad. Zo was er eens een apotheker, maar het meest aansprekende was wel de historie van de timmerman. De heer Annema had in de nu centrale ruimte zijn werkplaats gevestigd. Aan de begane grond zat het kolenhok en op de eerste etage zat een kleine timmerwinkel.

Deze historie heeft ertoe geleid dat de kamers in de B&B een passende naam hebben gekregen, de Opslag, de Timmermanskamer en de Houtzolder.

Waar je thuis komt en je kunt ontspannen in een huiselijke sfeer. Met oog voor inrichting, styling en bloemen is de recent verbouwde B&B tot een prachtige accommodatie getransformeerd. Dat zie je en dat voel je.
Tjarda doet er alles aan om je verblijf zo prettig mogelijk te maken en loopt net dat ene stapje harder om dat voor elkaar te krijgen.
Je bent van harte welkom!