Franeker en omgeving

Uitwaaien aan zee, fietsen in de natuur of varen over de vele waterwegen die Franeker rijk is. De stad en haar omgeving bieden kunst, cultuur en natuur.

Dichtbij

Franeker

Historisch stadscentrum

De binnenstad van Franeker wordt nog deels omringd door een prachtig bolwerk met daarop de oude theehuisjes. Het oude stadscentrum heeft fraaie grachten en diverse historische bouwwerken, zoals het in renaissancestijl gebouwde stadhuis, de middeleeuwse Martinikerk en het in 1498 gebouwde stadskasteel Martenastins met daarin het Museum Martena.

Op pad in Franeker

Ontdek Franeker

Kunst en cultuur

Ga je winkelen, kijk dan vooral ook omhoog en neem de historische binnenstad in je op. Bezoek één van de vele monumentale en historische gebouwen, zoals het Stadhuis, het Korendragershuisje, de Martinikerk, Academiegebouwen, Professorenhuizen, Bibliotheek en Museum Martena. Schouwburg De Koornbeurs biedt een uitgebreid programma en natuurlijk is een bezoek aan het wereldwijd bekende Koninklijk Eise Eisinga Planetarium ook een aanrader.

In de provincie

Friesland

Van Harlingen naar de eilanden, van het land naar de zee

Franeker als de ster van de elf steden ligt centraal in Friesland en biedt vele uitwegen. De steden Leeuwarden en Harlingen zijn met de trein eenvoudig te bereiken, maar ook plaatsen als Bolsward en Dokkum zijn het bezoeken waard.

Ga uitwaaien op de dijk of een dag naar één van de eilanden. Fiets door de landerijen of ervaar de omgeving vanaf het water en vaar met een sloep over de vele waterwegen die Franeker en Friesland rijk zijn.

Er is veel te doen in de omgeving. Heb je specifieke wensen? Vraag gerust, we helpen je graag om er een heerlijk verblijf van te maken.

Wat te doen

Restaurants

De 10 beste restaurants van Franeker volgens Tripadvisor

Beleef

Wat te doen in Franeker en omgeving

Waddengebied

Wadlopen, een robbentocht of een eiland bezoeken